آینده موزه‌ها اکنون آغاز می‌شود: نکات برجسته سمپوزیوم بین‌المللی ایکوم در دبی

در 12 نوامبر 2024، متخصصان فرهنگی، رهبران موزه‌ها و کارشناسان میراث، از جمله روسای کمیته‌های بین‌المللی ایکوم، از سراسر جهان در موزه اتحاد در دبی برای سمپوزیوم بین‌المللی ایکوم گرد هم آمدند. این سمپوزیوم که لحظه‌ای محوری در آستانه برگزاری ایکوم دبی 2025 بود، نقش عمیق موزه‌ها را در جوامع به سرعت در حال تغییر بررسی کرد و زمینه را برای گفتگوهایی فراهم کرد که آینده موسسات فرهنگی را در سطح جهانی تعریف خواهد کرد.

چشم‌اندازی مشترک برای آینده

این سمپوزیوم که با مشارکت اداره فرهنگ و هنر دبی و ایکوم امارات متحده عربی میزبانی شد، از شرکت‌کنندگان دعوت کرد تا با سه موضوع کلیدی ایکوم دبی 2025 درگیر شوند: میراث ناملموس، قدرت جوانان و فناوری‌های جدید. این موضوعات به هم پیوسته، پایه‌ای برای بحث‌ها، کارگاه‌ها و جلسات تخصصی به رهبری کارشناسان فراهم کرد که هدف آن بازتعریف موزه‌ها به عنوان فضاهای پویا برای گفتگو، نوآوری و فراگیری بود.

نمایشگاه شهر دبی ، Alif – غرفه تحرک © فرهنگ دبی

والاحضرت شیخه لطیفه بنت محمد بن راشد آل مکتوم، رئیس اداره فرهنگ و هنر دبی، سخنرانی قدرتمندی ایراد کرد و بر تعهد دبی به ترویج گفتگوی فرهنگی و قرار دادن موزه‌ها به عنوان محرک‌های اصلی دانش و مشارکت اجتماعی و همچنین بر اهمیت همکاری جهانی در تضمین این که موزه‌ها مرتبط، فراگیر و آینده‌محور باقی بمانند، تاکید کرد. این برنامه با سخنانی از شیخ سالم بن خالد القاسمی، وزیر فرهنگ امارات متحده عربی آغاز شد، که خاطرنشان کردند شورای بین‌المللی موزه‌ها (ICOM) یک پلتفرم حیاتی برای ارتباط متخصصان موزه، کارشناسان و رهبران فرهنگی در سراسر جهان فراهم می‌کند.

سخنرانان اصلی شامل جناب زکی انور نسیبه، مشاور فرهنگی امیر امارات متحده عربی و رئیس دانشگاه امارات متحده عربی، بودند که بر اهمیت مباشرت فرهنگی در عصر تحول تاکید کردند، و شیخ سلطان سعود القاسمی، بنیانگذار بنیاد هنری Barjeel، که در مورد نقش درحال تحول موزه‌ها در حفظ و نمایش میراث عربی صحبت کرد. Edward Rodley، طراح تجربه مشهور، بینش‌هایی را در مورد چگونگی تغییر شکل تعامل بازدیدکنندگان از طریق داستان‌سرایی فراگیر و ابزارهای دیجیتال به اشتراک گذاشت.

والاحضرت شیخه لطیفه بنت محمد بن راشد آل مکتوم، رئیس اداره فرهنگ و هنر دبی. شیخ سالم بن خالد القاسمی، وزیر فرهنگ امارات متحده عربی. رئیس ایکوم، اما ناردی. مدیر کل ایکوم، مدئا اکنر. عکس‌ها © فرهنگ دبی.

علاوه بر این، رئیس ایکوم و مدیر کل ایکوم برای مخاطبان سخنرانی کردند و بر اهمیت مشارکت‌های بین‌المللی و نقش ایکوم در شکل‌دهی به آینده بخش موزه تاکید کردند.

© فرهنگ دبی

Hala Badri، مدیر کل فرهنگ دبی و رئیس کمیته سازماندهی ایکوم دبی 2025، کنگره علمی را با تأمل در تعهد جمعی موزه‌ها به ایجاد یک پلتفرم پررونق برای گفتگو به پایان رساند.

کاتالیزوری برای ایکوم دبی 2025

سمپوزیوم بین‌المللی ایکوم در دبی گامی مهم به سوی ایکوم دبی 2025 بود و نقش موزه‌ها را به عنوان نهادهایی سازگار و آینده‌نگر تقویت کرد. در حالی که جامعه جهانی موزه خود را برای گردهمایی مجدد در دبی در سال جاری آماده می‌کند، بینش‌ها و همکاری‌هایی که در طول سمپوزیوم تقویت شدند، به استراتژی‌هایی برای آینده‌ای فراگیرتر، نوآورانه‌تر و تاب‌آورتری منجر خواهند شد.

ایکوم دبی 2025 این گفتگو را ادامه خواهد داد و از متخصصان موزه، فعالان فرهنگی و رهبران فکری استقبال می‌کند تا فصل بعدی عملکرد موزه را در سراسر جهان شکل دهند. در سال برگزاری کنفرانس عمومی، موضوع روز جهانی موزه (که هر ساله در 18 مه در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود) با موضوع کنفرانس عمومی همسو می‌شود و اولویت‌های مشترک جامعه جهانی موزه را بیشتر تقویت می‌کند. این تاریخ نشان‌دهنده گام بعدی به سوی کنفرانس ایکوم دبی 2025 خواهد بود.


با ثبت‌نام در خبرنامه ایکوم و دنبال کردن @icomofficiel در رسانه‌های اجتماعی، از آخرین اخبار ایکوم دبی 2025 مطلع شوید.

© فرهنگ دبی
سمپوزیوم بین المللی ICOM 2024 در موزه Etihad در دبی برگزار شد © فرهنگ دبی
Developed by AKO