کتاب عکس ایران سرزمین صلح ادیان بررسی شد

کتاب عکس ایران سرزمین صلح ادیان روز دوشنبه در نخستین جلسه دوشنبه های ایکوم بررسی و نقد شد.

 

عباس تحویلدار

به گزارش روابط عمومی ایکوم ایران، نخستین دوشنبه های ایکوم با نقد کتاب عکس «ایران، سرزمین صلح ادیان الهی» و با همکاری پژوهشکده مردمشناسی ، در ساختمان ایکوم ایران واقع در خانه پروین اعتصامی عصر روز دوشنبه سیزدهم شهریورماه سال صفردو برگزار شد.

این کتاب حاصل بیش از 20 سال عکاسی از آیین و رسوم و زندگی زرتشتیان، کلیمیان، منداییان، آشوریان و ارامنه ایران است که عباس تحویلدار آن را به انجام رسانده است.

 

هارون یشایایی

هارون یشایایی که به عنوان منتقد در این نشست حضور داشت از ریشه‌های عمیق فرهنگی و مشترک ایرانیان سخن گفت و صلح و دوستی پایدار میان آنان را به ریشه‌های کهن فرهنگ و تاریخی مشترک مربوط دانست.

او یکی از مهمترین این ویژگی‌ها را توحید و باور به خدای یگانه دانست که همه اقوام ایرانی را عمیقا به هم نزدیک ساخته است و گفت: در عکس‌های عباس تحویلدار به‌خوبی این ریشه مشترک نشان داده شده است.

در ادامه مسعود فروزنده دیگر منتقد حاضر در نشست به بررسی آن بخش از اثر عباس تحویلدار که به فرهنگ دینی موجود در ایران مربوط می‌شود پرداخت و آثار او را یکی از منابع مهم آشنایی ایرانیان با جلوه‌های آیینی و فرهنگی دین در ایران برشمرد.

مسعود فروزنده

او در ادامه به برخی از آثار تحویلدار همچون  صابئین ایران، کتاب دانشنامه تصویری آیین‌های ایرانی: آشوریان ایران و …  اشاره کرد.

 عباس تحویلدار مولف_عکاس کتاب«ایران سرزمین صلح ادیان الهی»  نیز در پایان هدف خود را از تولید چنین اثری نشان دادن‌ ریشه‌های عمیق و فرهنگی وحدت و همبستگی ملی در نزد همه اقوام ایرانی دانست و گفت: در پشت این کثرت و تنوع، وحدتی بزرگ و خلل ناپذیر وجود دارد.

 در پایان پس از جمع‌بندی سید احمد محیط طباطبایی رییس ایکوم ایران و دبیر نشست، حضار پرسش‌های خود را با مولف کتاب و منتقدان در میان نهادند.

تحویلدار به عنوان عکاس و مستندساز در آغاز کتابش می گوید:

“عنوان ایران سرزمین صلح ادیان الهی بیست سال پیش پس از عکاسی در سرزمین افسانه ای هند که به حق، سرزمین ادیان و مذاهب گوناگون است مرا به عکاسی پیرامون این عنوان در سرزمین مادری علاقمند ساخت.
سرزمینی که نه تنها خاستگاه دین زرتشت، یکی از نخستین ادیان یکتاپرستی در زمین و تاریخ بشری است، بلکه پذیرنده و پناهگاه پیروان سایر ادیان توحیدی از جمله یهودیان، صابئين و مسیحیان، پیش و پس از ظهور اسلام تا کنون بوده است که این مفهوم نه تنها نقشی خوانا در آثار مستشرقین برجسته جهان است بلکه در نقش برجسته های به جا مانده از تخت جمشید نیز نقشی ماندگار و قابل استناد است. بنایی یگانه که در خاطره جهانی و ایران زمین نماد شکوهمند نگارنده نخستین منشور بشر و بنیانگذار احترام، آزادی و صلح میان پیروان ادیان و اقوام مختلف و برابری انسان ها، کورش کبیر است؛ همو که به کردار مجری بی چون و چرای فرمان خویش شد و اساس این تفکر را در کهن سرزمین و فرهنگ ایران بدانسان نهادینه کرد و پی افکند که ایران در طول تاریخ پر فراز و نشیب خود به حق برازنده عنوان سرزمین صلح ادیان و اقوام باشد.
بدین سبب پس از چاپ کتاب هند سرزمین شگفتی ها در سال ۱۳۷۶ بر آن شدم که به عکاسی پیرامون این عنوان بپردازم که حاصل آن در گام نخست کتاب عکس صابئین ایران زمین چاپ ۱۳۷۹ شد و اکنون نیز کتاب عکسی که پیش روی شماست. امید که این قطره آغازی باشد بر عکاسی پیرامون این دریای بیکران توسط دیگر عکاسان علاقمند. به هر روی با سپاس از مساعدت و همراهی همه عزیزان و مسئولان همراه و همراهی انجمن و جامعه محترم زرتشتیان ، کلیمیان ، صابئین ، آشوریان ، ارامنه و تمام پیروان محترم و عزیزی که مرا صمیمانه در میان جمع روحانی خود پذیرا شدند و به عکس ها ره یافتند و با آرزوی صلح میان پیروان تمامی ادیان و امید آنکه هنر صادق عکاسی مستند پسند مردم صاحب نظر شود قصه کوتاه می کنم…”
برای دیدن ویدئوی این نشست اینجا را کلیک کنید.

 

لینک کوتاه: http://icom-iran.com/mmq7

این صفحه را پرینت کنید